We aRe Family

We aRe Family

Monday, December 09, 2013

Mencari Pengasuh

Salam...

Mohon kepada insan2 yang boleh membantu atau ada info berkenaan pengasuh yang available di sekitar Putrajaya... Saya masih mencari-cari pengasuh untuk anak perempuan saya umur 6 tahun (tahun depan - 2014, pra-sekolah). Hanya jaga dari jam 1.00 ptg hingga 5.30 ptg sahaja...

Dah jenuh cari transit yang sesuai tapi tak berhasil.... Kebanyakannya dah FULL.... Alahai....

Kepada sesiapa yang dapat membantu, mohon hubungi saya... emel: nshuhadaa@gmail.com. Nak reply post ni pun boleh..... Tq.

Tuesday, October 08, 2013

Wasiat

Salam....

Dengan nama Tuhan yang mencipta sekalian alam....
Selawat dan salam ke atas junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W.....

Bila mengenangkan kehidupan.... tiba2 terfikir apa yang dapat saya tinggalkan untuk waris yang ade nanti....
Harta? Mungkin ada... Tapi dalam bentuk apa? Wang? Tanah? Harta benda lain? Ilmu? atau HUTANG???

Rasanya antara yang disenarai tadi tu, yang berharga adalah sangatttttt sedikit yang ada pada aku..... Kesian rasa kat waris aku nanti..... yang byk pulak adalah yang last tu.... Subhanallah! Hanya DIA yang tahu......

Tapi.... terdedik dalam hati aku ni.... Andai aku pergi sebelum sempat aku melunaskan segala yang patut aku lunaskan di dunia ini.... Hanya ini yang aku dapat sampaikan kepada warisku...............


" Jika ada harta benda atau wang ringgit yang tertinggal, aku wasiatkan untuk anakku Nur Dania Sofia mengikut ketetapan (faraid) yang sepatutnya dia perolehi.... Buat suamiku, apa sahaja nilai yang berhak diperolehi, harap dapat digunakan untuk melunaskan segala tunggakan dan hutang atas namaku jika masih ada yang belum diselesaikan semasa hayatku..... Dan segala ilmu yang pernah kuajari kepada sesiapa sahaja terutama kepada anakku (walaupun tidak banyak mana), harap dapat memberi manfaat untuk kehidupan anda semua... "

Segala yang baik atau buruk semuanya datang daripada Nya..... Kita hanya merancang, DIA yang menentukan.....

Nota kaki:
Boleh lawati web ni untuk manfaat bersama: http://www.amanahraya.com.my/arbwos/References/faraidh/sistem_pembahagian_pusaka_didalam_islam.asp



Friday, October 04, 2013

Jadi NeNeK!



Salam Jumaat.....

Just nak share berita kelahiran cucu saya dgn uolls...... (Perrhhh....i dah jd nenek la wehh...). Anak sedara yg kat Johor (sis kepada cik pQa) dah selamat deliver bby gugurl.... Rasanye dah 2 minggu....wahahaha...
Tahniah ye Liyana & hubby nye Rio....

Ini yang buatkan saya makin rinduuuuuu nak bby lagi..... perkenankanlah Ya Allah...! Aminnn....



Friday, September 20, 2013

Belum lagi....

Happy weekend u olls...!

Bila jumaat je mesti aku tak sabar..... Nak rehat hujung minggu kononnye... Walaupun sekali-sekala je berjaya untuk rehatkan diri.... huhuhu....

Back to the topic! Ape yang belum lagi tu? Nampaknye rezeki untuk pregnant belum ade lagi.... Actually dah lewat 2 minggu pun... Tapi i saje tak nak check... sebab dah pernah terjadi sebelum ni, i lewat 1 bulan.... Bila i check, NEGATIVE la pulak.... Maybe terlalu stress......

Sama jugak dgn kali ni..... Disebabkan macam2 yang i dah hadapi 1-2 bulan kebelakangan ni, maybe mengganggu kestabilan hormon dan ape2 je la yang seangkatan dengan faktor2 yang boleh menyebabkan kegagalan usaha untuk pregnant! Fuhhhhh......

Tapi takpe...... DIA yang beri rezeki..... Usaha dan usaha lagi.... Doa dan tawakkal pun jangan berhenti!

Dan satu lagi..... Encik suami...... Please la jauh2kan stress itu daripada diri ini......

Lots of LOVE!

Friday, August 16, 2013

Ramadhan & AidilFitri 2013

Salam semua.....

Syukur kepada Nya kerana kita masih diberi kesempatan untuk melalui Ramadhan & Syawal pada tahun ni.... Banyak suka duka, pahit manis dilalui selama setahun sejak Ramadhan & Syawal yg dulu.... Ape pun, kita perlu terima, redha dan ambil iktibar dengan ape yang dah dilalui tu.... kan? kan? kan? ;-)

Tahun ni giliran aku beraya di Kedah....tanah tumpah darah my hubby lorrr.... aku xde masalah pun pasal giliran beraya ni.... kat mana2 pun kita boleh beraya.... Raya kan sebulan.... mcm my hubby & i memang dah sepakat utk bergilir-gilir sambut raya pertama kat kampung masing-masing.... Tahun lepas di Pahang dan tahun ni giliran Kedah la pulak.... Sebab ape i tak kisah? Hehe...sebab........walau kat mana pun we all sambut 1st day raya, we all akan tetap balik ke kampung yang lagi satu tu on the 2nd or the 3rd day raya! Weeehaaaaa..... itu baru adil! Betul kan? hehe....

Tapi raya kali ni penatnye terlebih daripada biasa.... Sebab..... Aku kena packing barang-barang rumah untuk move out! Bukan kena halau....Tapi sebab Alhamdulillah aku dah dapat kuarters dekat tempat keje aku tu.....setelah 4 tahun tunggu giliran, akhirnye.......dapat juge ;-) Ingat tak post aku yang dulu tu pasal JANJI ALLAH.... Dia pasti akan tunaikan.... Cepat atau lambat itu adalah ketentuan Nya..... Yang paling penting kita jangan berhenti berusaha!

Hmmm....dah byk gak aku citer ni walaupun x abis lagi sebenarnye....xpe nanti aku sambung lain kali ye....
Jemputlah menjamu mata dengan gambar2 yang aku sempat snap masa raya hari tu....tapi yang ni gambar2 masa raya di Pahang... Yang di Kedah x sempat snap tapi sempat tumpang enter frame kat camera anak buah...hehe....nanti i mintak kat dia.

Ok, till then....bubbye!

Sebahagian anak-beranak yang ado.....

My cutie pie!

Peace jugek walaupun sedang beraya....

Dania, intan & me beraya umah jiran.....

 My eldest sister & her daughters....

Tuuu dia... Liana (tggu hari je nak deliver) & Intan....

Intan, Qawiem & Shira.... my nieces....

Posing senget.....depan umah i

Haaa....ini la menu wajib bila kami berkumpul kat Pahang ni.... Patin masak tempoyak! Mavellesss....!

Monday, August 05, 2013

Syawal Datang Lagi!!!!

Hati bercampur baur......seronok......tak sabar.....penat......risau.....sedih pun ade okey!
Sejak bulan Jun lagi perasaan ni bercampur dan kacau bilau.....
Macam-macam cobaannnn yang datang menimpa......huhuhu......

Ape pun.....aku tahu.... Itu tandanya Yang Maha Esa masih sayangkan aku.....
Semoga aku semakin kuat dan tidak lalai dalam mengingati Nya.....
Aminnn...



SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLfItRi, MaAf ZaHiR & BaTiN untuk semua...... jemput la datang ke rumah ye kawan2 semua ;-D

Sunday, June 30, 2013

MOHEC 2013 @Heritage Hotel, Ipoh

As salam...

Just nak update aktiviti terkini semenjak bergelar KKM engineer....keje banyak....tanggungjwb makin besar....masalah tu xyah ckp laj...mmg lg maveles! Tp yg paling aku geram tu, weekend pun nak buat program! Nape la nak kacau ms rehat yg cuma 2 hr tu? Dah la weekend seorang working mum ni korang tau2 je la mcm mn kan...x bole nak rehat sgtpun...mn nak mengemas...membasuh...menggosok...mcm2 lg lah...sbb tu la aku rs frust bila diorang arrange program on weekend...pleasssse la!

Ape pun.....life must goes on!


Wednesday, May 15, 2013

Terima Kasih...!

Pertamanya syukur yg tak terhingga ke hadrat Ilahi atas kurniaanNya..
Tercapai juga hasrat aku untuk menjawat jawatan tetap..

Setelah sekian lamanya berusaha...alhamdulillah Tuhan telah makbulkan...
Tarikh keramat 16 April 2013, just a few days before my age turn to 31 yrs old...
Sangatttt lega...

Tapi, aku tau dan sedar...Tuhan tak akan beri sesuatu dengan senang...
Sebagai mana susahnya aku nak dpt kurniaan ni, pasti tak semudahnya untuk aku menjalaninya...

Hanya padaMu tempat aku memohon perlindungan... Amin Ya Rabbal 'Alamin...

Monday, February 25, 2013